افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها با وجود تلاش دولت برای کنترل نرخ بلیت هواپیما تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم

  • کد خبر: ۱۰۹۷۰۰
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷
از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم
غلامرضا نوفرستی - عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن خراسان رضوی

رهبر معظم انقلاب امسال را به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند و مقرر شده است برای تحقق این مهم بستر‌های لازم برای تقویت صنایع دانش‌بنیان و حمایت از تولید فراهم شود. اما پیش از هرچیزی باید به این نکته توجه کرد که حرکت به سوی صنایع دانش‌بنیان در کشور ما چقدر ضرورت دارد. اکنون همه کشور‌هایی که خواهان رشد و توسعه اقتصادی هستند، درحال برنامه ریزی و تقویت صنایع دانش‌بنیان هستند و از حرکت به سوی این مسئله نمی‌توان اجتناب کرد.

وقتی به تحولات صنعتی نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم کشور‌هایی که به رشد اقتصادی خوبی دست یافته اند، اکنون در مرحله عبور از انقلاب چهارم صنعتی به انقلاب پنجم صنعتی هستند. شاهدیم که در این کشور‌ها دانش‌بنیان‌شدن سبب شده است بهره وری صنایع به‌صورت شگرفی افزایش یابد و همین موضوع قدرت رقابت در بازار‌های جهانی را برای محصولات آن‌ها افزایش داده است. می‌توان از حوزه عمران مثال زد.

دانش‌بنیان‌شدن حوزه عمران به کشور‌ها اجازه می‌دهد که پروژه‌های عمرانی بزرگی مانند انبوه سازی را در زمانی بسیار کوتاه و با حداقل هزینه‌های ممکن محقق کنند. این موضوع علاوه بر نتایج اقتصادی سبب رشد رفاه عمومی هم می‌شود. در حوزه خودرو نیز همین گونه است. اکنون در حوزه خودروسازی در دنیا کشور‌ها درحال برنامه ریزی برای سوخت‌های پاک هستند و حتی قرار است که در دهه‌های آینده خودرو‌های خودرانی تولید شود که دیگر در آن به‌رانندگی انسان‌ها نیازی نباشد.

وقتی به این حوزه‌ها نگاه می‌کنیم و گاهی ضعف‌هایی در برخی حوزه‌های تولید داخلی می‌بینیم، متوجه می‌شویم که ما نیز باید هرچه سریع‌تر برای حرکت به سوی دانش‌بنیان‌شدن اقدامات لازم و مؤثری انجام دهیم.

به عنوان نمونه در همین صنعت خودروسازی استفاده از فناوری‌های قدیمی سبب شده است در عمل هم هزینه تمام‌شده تولید خودرو در ایران گران شود و هم میزان تولیدات جوابگوی حجم تقاضای بازار نباشد.

البته ما در برخی دیگر از صنایع مانند صنایع دفاعی پیشرفت‌های خوبی برای دانش‌بنیان‌شدن داشته‌ایم و این نشان می‌دهد که کشور ما ظرفیت رشد در حوزه صنایع دانش‌بنیان را دارد. دراین میان، یکی از راهکار‌هایی که برای تحقق دانش‌بنیان‌شدن در کشور باید به آن توجه شود، تأکید و حمایت از حوزه تولید دانش در دانشگاه‌ها و همچنین تبادل دانش با دیگر کشورهاست.

تبادل علم و دانش مراکز علمی در داخل و خارج سبب می‌شود که این مراکز بتوانند تجربه‌هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و همین موضوع تحقق دانش‌بنیان‌شدن را راحت‌تر می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->