تعطیلی ۴۰۰ معدن شن و ماسه در خراسان رضوی دلایل اعتراض خریداران پژو پارس ایران خودرو چه بود؟ ماجرای افزایش حق مسکن ۱۴۰۳ کارگران چه بود؟ | معاون وزیر کار مُنکر شد اخبار فروش حواله خوردو جانبازان تکذیب شد قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟ یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار
سرخط خبرها

از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم

  • کد خبر: ۱۰۹۷۰۰
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷
از دانش بنیان‌شدن گریزی نداریم
غلامرضا نوفرستی - عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن خراسان رضوی

رهبر معظم انقلاب امسال را به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند و مقرر شده است برای تحقق این مهم بستر‌های لازم برای تقویت صنایع دانش‌بنیان و حمایت از تولید فراهم شود. اما پیش از هرچیزی باید به این نکته توجه کرد که حرکت به سوی صنایع دانش‌بنیان در کشور ما چقدر ضرورت دارد. اکنون همه کشور‌هایی که خواهان رشد و توسعه اقتصادی هستند، درحال برنامه ریزی و تقویت صنایع دانش‌بنیان هستند و از حرکت به سوی این مسئله نمی‌توان اجتناب کرد.

وقتی به تحولات صنعتی نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم کشور‌هایی که به رشد اقتصادی خوبی دست یافته اند، اکنون در مرحله عبور از انقلاب چهارم صنعتی به انقلاب پنجم صنعتی هستند. شاهدیم که در این کشور‌ها دانش‌بنیان‌شدن سبب شده است بهره وری صنایع به‌صورت شگرفی افزایش یابد و همین موضوع قدرت رقابت در بازار‌های جهانی را برای محصولات آن‌ها افزایش داده است. می‌توان از حوزه عمران مثال زد.

دانش‌بنیان‌شدن حوزه عمران به کشور‌ها اجازه می‌دهد که پروژه‌های عمرانی بزرگی مانند انبوه سازی را در زمانی بسیار کوتاه و با حداقل هزینه‌های ممکن محقق کنند. این موضوع علاوه بر نتایج اقتصادی سبب رشد رفاه عمومی هم می‌شود. در حوزه خودرو نیز همین گونه است. اکنون در حوزه خودروسازی در دنیا کشور‌ها درحال برنامه ریزی برای سوخت‌های پاک هستند و حتی قرار است که در دهه‌های آینده خودرو‌های خودرانی تولید شود که دیگر در آن به‌رانندگی انسان‌ها نیازی نباشد.

وقتی به این حوزه‌ها نگاه می‌کنیم و گاهی ضعف‌هایی در برخی حوزه‌های تولید داخلی می‌بینیم، متوجه می‌شویم که ما نیز باید هرچه سریع‌تر برای حرکت به سوی دانش‌بنیان‌شدن اقدامات لازم و مؤثری انجام دهیم.

به عنوان نمونه در همین صنعت خودروسازی استفاده از فناوری‌های قدیمی سبب شده است در عمل هم هزینه تمام‌شده تولید خودرو در ایران گران شود و هم میزان تولیدات جوابگوی حجم تقاضای بازار نباشد.

البته ما در برخی دیگر از صنایع مانند صنایع دفاعی پیشرفت‌های خوبی برای دانش‌بنیان‌شدن داشته‌ایم و این نشان می‌دهد که کشور ما ظرفیت رشد در حوزه صنایع دانش‌بنیان را دارد. دراین میان، یکی از راهکار‌هایی که برای تحقق دانش‌بنیان‌شدن در کشور باید به آن توجه شود، تأکید و حمایت از حوزه تولید دانش در دانشگاه‌ها و همچنین تبادل دانش با دیگر کشورهاست.

تبادل علم و دانش مراکز علمی در داخل و خارج سبب می‌شود که این مراکز بتوانند تجربه‌هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و همین موضوع تحقق دانش‌بنیان‌شدن را راحت‌تر می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->